wyciskarka do warzyw i owoców

W obecnym czasie niezwykle ważne jest dbanie o zdrowie i odporność organizmu. Sezon jesienno-zimowy obciąża organizm. W tym czasie dni są zachmurzone i krótkie, przez co spada energia i chęć do życia. Niezwykle ważne jest, aby w tym czasie utrzymywać organizm w dobrej kondycji, dzięki odpowiedniej dawce witamin i minerałów. Odporność świetnie wspierają świeże soki, które uzyskamy dzięki urządzeniu, jakim jest wyciskarka do warzyw i owoców.

Wyciskarka do warzyw i owoców – dlaczego warto ją mieć?

Codzienna dieta powinna być na bieżąco wspierana wartościowymi składnikami. Jednym z nich są soki, które zawierają mało kalorii, a w zamian są prawdziwymi bombami multiwitaminowym. W ich szybkim przygotowaniu pomoże wyciskarka do warzyw i owoców. Dzięki niej bardzo łatwo stworzyć ulubione napoje z wybranych przez siebie produktów. Szczególnie polecane są wyciskarki wolnoobrotowe, które zachowują świeżość warzyw i owoców oraz ich wartości odżywcze. Wykonanie soku jest niezwykle łatwe-nie trzeba obierać ani drylować produktów, wystarczy je tylko umyć, a zresztą poradzi sobie urządzenie. Regularne spożywanie świeżo wyciskanych soków pozwala uniknąć suplementacji sztucznymi środkami. Co więcej, soki odciążają układ trawienny oraz dodają energii w ciągu dnia.

Wartościowe soki na wzmocnienie odporności

Wyciskarka do warzyw i owoców to niezwykle uniwersalne urządzenie. Dzięki niej w ciągu kilku minut uzyskamy napoje, które dostępne są jedynie w sklepach i to o dużo niższej zawartości witamin. Decydując się na jej zakup jednego możesz być pewien-na zawsze zrezygnujesz ze spożywania sklepowych soków, a te wykonane w domu będą dużo wyższej jakości. Najlepsze soki, jakie można przygotować w wyciskarce do warzyw i owoców to:

  1. Sok cytrusowo-warzywny-sok należy wycisnąć z 2 jabłek, 1 pomarańczy, świeżych liści szpinaku, jednej limonki i imbiru. Do tak przygotowanego napoju należy dodać łyżeczkę spiruliny. Całość stanowi bogactwo blonnika, flawonoidów oraz witamin A, E i C.
  2. Czerwony sok z malin i buraków-niezbędnymi składnikami są maliny, burak, cytryna i imbir. Dla przełamania smaku można dodać odrobinę mięty. Z wszystkich wymienionych składników należy wykonać sok, a następnie osłodzić go kilkoma łyżeczkami miodu. Kompozycja świetnie wpływa na układ odpornościowy i pracę układu krwionośnego.
  3. Sok jabłkowy z dodatkami-wycisnąć sok z jabłek i świeżej żurawiny. Na koniec dodać odrobinę miodu. Smak jabłek i żurawiny świetnie się komponuje. Co więcej, owoce żurawiny uważane są za najzdrowsze na świecie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here